Om Therese

Canineopat


Canineopat är en kvalitetssäkrad yrkestitel som kompletterar veterinär världen med specifik kompetens inom hundens rörelseapparat. Den kan jämföras med fysioterapeut för hund. Mitt jobb som Canineopat går ut på att förebygga skador genom att stärka upp hundens fysik med kontinuerlig friskvård.

Har hunden ändå dragit på sig en skada blir min uppgift att återskapa god funktion och rörelse. Prehab eller friskvård för hund är en självklar del i hundens liv och hälsa.

Hundens kropp är byggd för rörelse och aktiviteter och den mår som bär när den får använda sin kropp utan begränsningar. Ensidig träning/aktivitet leder oftast till att bara vissa delar av hundens kropp stärks vilket i slutändan leder till felbelastning och sekundära problem.

Att låta en certifierad Canineopat undersöka och kolla igenom din hund är en bra försäkring att din hund mår bra och förhindra att den inte drar på sig onödiga skador, och är skadan redan skedd sätter jag ihop ett behandlingsprogram just för din hund och ägarens förutsättningar.

Som Canineopat är jag utbildad i följande ämnen:

Anatomi och fysiologi

 • Invärtes anatomi omfattar kroppens byggnad och inre funktioner
 • Osteologi - detaljerade studier om hundens skelett, leder, byggnad och funktion.
 • Myologi - omfattar skelett muskulaturens ursprung, fäste och funktion.

Biomekanik

 • Kunskap i rörelseförmåga och aktionspotential.
 • Orsaksdiagnostik kopplad till kroppens rörelseapparat orsakad av muskulära dysfunktioner
 • Kroppsmedvetenhet.

Rehabilitering

 • Posttraumatisk, postoperativ vård med inriktning på återanpassning och rehabilitering.
 • Olika behandlingsmetoder.

Patalogi

 • Grundläggande sjukdomslära

Näringslära

 • Grundläggande kunskaper i samverkan med människa.

Etologi

 • Grundläggande kunskaper i hundens beteende i flock, som enskild individ samt i samverkan med människan.

Praktik


Praktik utförs inom UPH:s massage för hund, laserterapi, elektroterapi, water treadmill, hundsim i pool, balansboll och vibbplatta.

I min utbildning ingår D9-kompetens vilket innebär att jag dessutom är djurvårdare på utökad nivå och är kvalificerad att arbeta på veterinärklinik.


Om mig


Therese Alhbin heter jag som driver ARSH - aktiv rehab sund hund. Jag är sedan juni-19 certifierad canineopat, Diplomerad hundmassage terapeut, Djurvårdare på utökad nivå.

Jag är fd. legitimerad förskollärare men ville efter 24 år i yrket sadla om och bestämde mig för att utbilda mig inom detta fantastiska yrke då djur och hundar ligger mig så varmt om hjärtat. Har själv två hundar labradorer, Lillen 13 år och Lisa 2 år, och två katter perserkatten, Dixl och bondkatten Kalle.

Jag bor i Agunnaryd tillsammans med min man och två barn. Att jag blev intresserad av detta beror på att min förra hund Razzo som var en Schäfer blev på äldre dar lite dålig. Han röntgades och det konstaterades artros och spondylas vilket är vanliga sjukdomar i rörelse apparaten, där och då väcktes mitt intresse för detta och hur mycket man egentligen kan göra för hundar med dessa problem och även andra problem.

Lillen, våran labbe som blev 13 år, hade också artros och Spondylos men tack vare bra veterinär och min kunskap och behandlingar så levde han ett väldigt bra senior liv. Han fick regelbundna behandlingar och Lisa våran unghund där jobbar jag förebyggande både med massage och kosttillskott.

Jag är återförsäljare av kosttillskott såsom Nutrolin och Svenska djurapoteket som har jättefina produkter som är ett komplement till att förbättra ledhälsan, päls, klor, hud, trampdynor, hot spots och allergier.

Det är produkter som jag med gott samvete kan stå bakom och säga att dom är bra då jag provat dom själv på mina egna hundar och vet att det fungerar.

Välkommen att kontakta mig så hjälper jag er med er fyrfota vän ❤️

Therese Alhbin
Cert Canineopat
Dipl. hundmassageterapeut
Djurvårdare nivå 2.

Sms: 073-3322175
Epost: viggsjoalhbin@outlook.com

Bankgiro: 539-5256


Mina hundar